DATAVERLIES


Het overkomt iedereen wel eens: We verwijderen een bestand die we toch nog nodig blijken te hebben. Gelukkig hadden we het vaak nog op een andere locatie opgeslagen of heeft een bekende het bestand nog. Helaas kan het niet altijd teruggedraaid worden en kunnen we onszelf wel voor ons hoofd slaan. Vervelender wordt het als de harde schijf er mee stopt en de data die daar op stond onherroepelijk is verloren.

Familiefoto's zijn van die bestanden die soms een familielid nog heeft en soms nog wel eens op een ander apparaat staat, bijvoorbeeld je telefoon. Toch blijft het altijd spannend of het weer lukt om het bestand weer terug te halen. Wat als dat familielid de betreffende foto ook niet meer heeft?

Een andere situatie is minder prettig: Ransomware, via deze link krijgt u uitgelegd wat Ransomware is. In het kort komt het op neer, dat er een programma bij u is geïnstalleerd welke al uw bestanden versleuteld. Alleen de maker van het programma heeft de sleutel en de software om uw bestanden weer goed neer te zetten. Zolang u hem niet betaald bent u uw familiefoto's, klantbestanden etc... kwijt.

Hoogstad Netwerk en Domotica kan u hierbij helpen. Wij zijn er trots op om Acronis in ons pakket te mogen hebben. Acronis levert een volledig pakket met beveiligingssoftware die er voor zorgt dat uw data veilig wordt opgeslagen en schadelijke software wordt ontdekt en uitgeschakeld. Voor slechts een klein bedrag per maand is uw apparatuur en zijn uw bestanden optimaal beveiligd. Wij dragen zorg voor een juiste installatie en bepalen samen met u welke bestanden of mappen er moeten worden veiliggesteld. Tevens kijken we hoelang de originele back-up bewaard mag blijven en hoe vaak hij de back-up moet draaien.

Ook is er de mogelijkheid om een Image te maken. Hiermee wordt er een foto van uw harde schijf gemaakt en kunt u door middel van een usb-stick uw hele systeem weer terugzetten. Altijd handig om terug te gaan naar het moment voor dat alles kapot is gegaan.

Hoogstad Netwerk en Domotica informeert u graag over de verschillende mogelijkheden met Acronis en gaat graag het gesprek met u aan. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak, u zult hier geen spijt van krijgen.