Domotica

Wat is nu eigenlijk Domotica? Wikipedia heeft hier een hele mooie beschrijving van die u hier kunt lezen.

Wat Wikipedia aangeeft is in de praktijk: De lampen gaan als het donker wordt. De kachel gaat uit als u het huis verlaat. En vlak voordat u naar bed gaat, gaat de bedverwarming aan in de koude wintermaanden. Zo maar wat voorbeelden om uw huis "slimmer" te maken.

Er zijn vele apparaten te koop in de Domotica-wereld. Allemaal met een eigen app om zo uw huis te bedienen en alles aan en uit te zetten, wat u maar aan en uit wilt. Hoogstad Netwerk en Domotica gaat verder hierin: De app moet alleen bediend worden als er een afwijking is in de standaard.

Voorbeeld

U gaat altijd om 23:30 naar bed. Dat betekent: Om 22:00 gaat de kachel uit en om 23:00 gaat de bedverwarming aan, om 23:15 gaat de tuinverlichting en de keuken uit. De badkamerverlichting gaat aan en de radio begint in de slaapkamer te spelen. Terwijl u naar boven gaat, gaan de lichten om 23:19 in de woonkamer uit. U poetst uw tanden en gaat naar bed. U zegt welterusten tegen uw Google Home en Alexa om definitief alles uit te doen en langzaam zakt u weg in dromenland met een zacht muziekje op de achtergrond wat na verloop van tijd uit gaat.

Als bovenstaande altijd uw routine is, dan is er niks aan de hand. Echter nu wilt u toch echt de film afkijken of u bent erg moe en u wilt eerder naar bed. Op dat moment pakt u de app erbij en geeft u aan wat uw wensen zijn. Zo blijft u toch altijd in controle van uw huis en omgeving.

Filosofie

Hoogstad Netwerk en Domotica vindt dat Domotica uw leven dient te verrijken. Het zou niet zo moeten zijn dat uw huis helemaal aangepast dient te worden om een lampje automatisch aan te laten gaan. Ik hou u niet tegen in de aanschaf van dure domotica, maar ik kijk wel naar wat er mogelijk is met wat u al heeft. Een huis welke zowel offline als online is te bedienen en daarbij ook nog steeds dezelfde sfeer uitademt als toen u het huis heeft ingericht is de uitdaging die ik graag met u samen aanga.

Hoogstad Netwerk en Domotica levert hiervoor dan ook een app die alle verschillende Domotica met elkaar verbindt. Of u nu IKEA heeft, Philips Hue, een robotstofzuiger, ik zorg ervoor dat ze overzichtelijk staan in 1 app en dat de automatiseringen zijn zoals u ze wilt. Verder onderhouden we het systeem en houden we deze up-to-date, zodat u hier geen omkijken meer naar heeft. Mocht er toch nog eventueel wat voorvallen of moet er wat gewijzigd worden, dan sta ik altijd voor u klaar.