Botnetwerk

Van een botnetwerk heeft u eigenlijk het minste last van. Totdat uw internet het niet meer doet. Navraag bij de provider leert dan dat u onderdeel was van een botnetwerk en bijvoorbeeld de ABN-AMRO heeft platgelegd. U kunt dit natuurlijk ombouwen naar een goed verhaal op een feestje, maar ik denk dat familie en vrienden niet echt blij kijken als u aangeeft dat u de veroorzaker was, dat zij niet konden pinnen.

En dat bent u ook niet echt. Er is een klein programmaatje bij u geïnstalleerd, dat "slapende" is. Dit programma is ontworpen om niet op te vallen, maar als het actief wordt, dan zal het continu een verzoek doen naar een website. Omdat dit programma op meerdere computers staat wordt de website op hetzelfde moment door al die computers meerdere keren bezocht. Een webserver (een computer waar de website op staat), kan maar een bepaalde hoeveelheid van die verzoeken aan. Als er teveel komen, dan raakt de server overspannen en sluit hij af. Hij start weer op en weer komen al die web verzoeken binnen. En de server sluit weer af en .... u kunt het zelf wel afmaken denk ik.

Uw Internet Service Provider heeft scanners hiervoor lopen, het programma meldt zich namelijk om de zoveel tijd bij zijn meester om te zien of er al een opdracht klaar staat. Als de Internet Service Provider dit opmerkt, dan zult u worden afgesloten of worden geblokkeerd en zult u de melding krijgen om uw computer na te kijken.

Tip:

Goede Antivirus-software en Firewalls beschermen u hier bijna helemaal tegen. De betaalde versies beter dan de gratis versies. Niet dat de gratis versies slecht zijn, maar deze zijn niet zo up-to-date als hun betaalde varianten. Hier telt echt: Goedkoop is duurkoop.

Daarnaast kan Hoogstad Netwerk en Domotica u adviseren hoe u met de inrichting van uw thuisnetwerk dit soort programma's al kan blokkeren. Ook kan ik het voor u onderhouden en naar uw persoonlijke wensen inrichten. Lees bij Dataverlies welke oplossing wij u bieden en neem vrijblijvend contact met ons op.