Cryptomining

Cryptomining is eigenlijk de meest onschuldige van de drie. Iedereen kent wel de befaamde Bitcoin. De munt die in 2010 nog twee pizza's waard was, schommelt nu tussen een waarde van € 30.000,- en € 50.000,-. Bitcoin is een cryptovaluta: Een valuta die gegenereerd wordt door computersystemen, door het versleutelen van data. Wilt u er meer over weten, dan kunt u de wikipedia-link volgen of kijken op bitcoin.nl. Hier wordt het een en ander over uitgelegd.

Waarom is dit een dreiging voor uw thuisnetwerk? Zoals u al las: Bitcoin wordt gegenereerd door computersystemen, door data te versleutelen. Dit wordt voornamelijk door krachtige computers gedaan, wat minen wordt genoemd. Echter hoe meer computers dit doen, hoe meer Bitcoin er wordt gegenereerd (niet helemaal waar, maar ik wil het verhaal graag eenvoudig houden). Er zijn programma's die zonder dat u het weet op uw computer gezet kunnen worden, om deze munt te minen. Dit kan uw computer/laptop enorm vertragen, zonder dat u weet waarom. Het tweede nadeel: U ziet er niks van terug: De gegenereerde bitcoins zijn voor de hacker, de kosten voor u.

Kortom: Redelijk onschuldig, maar zorgt voor een trage computer. U bent echter niet het persoonlijk doelwit

Daarnaast kan Hoogstad Netwerk en Domotica u adviseren hoe u met de inrichting van uw thuisnetwerk dit soort programma's al kan blokkeren. Ook kan ik het voor u onderhouden en naar uw persoonlijke wensen inrichten. Lees bij Dataverlies welke oplossing wij u bieden en neem vrijblijvend contact met ons op.